Inscrie-te ACUM la newsletter si nu rata cele mai noi oferte Borgo 12!
Trimite!
Blog
4 Sfaturi Pentru Migrarea Datelor
4 Sfaturi Pentru Migrarea Datelor
  160601101020

Procesul de implementare al unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning) nu este niciodata o sarcina simpla, fie ca migram de la foi de calcul sau de la un ERP diferit. Exista multe straturi diferite si complexitati implicate, si nenumarate ore petrecute pentru o implementare de succes. Dintre aceste sarcini, migrarea datelor este probabil cea mai neglijata.

Migrarea datelor se refera la procesul de reformatare, restructurare, copiere si mutare a datelor din sistemul vechi in noul ERP. Sistemul vechi se poate referi ori la produse Microsoft (Word, Excel etc.), solutii IT construite de firma, sau alt sistem ERP.

4 sfaturi pentru a asigura o migrare cu succes:

1. Faceti Un Plan Detaliat Pentru Proces - Aceasta include orice testari, procese de convertire a fisierelor, intelegerea limitelor migrari si creerea unui calendar. Asigurati-va ca includeti in discutii si departamentul IT si comerciantii ERP-ului.

2. Cunoasteti-va Datele - Cunoasteti-va Datele - Migrati doar datele de care aveti nevoie si nu lasati date duplicate in sistem. Datele de care nu aveti nevoie pot fi sterse, salvand timp si munca. Este foarte important sa stiti cine poate accesa datele si cand, din ambele companii si sisteme.

3. Incepeti cu migrarea datelor dupa ce ati elaborat procesele afacerii in noul ERP - Una dintre cele mai mari probleme este timpul alocat. Cu un volum imens de date de formatat, restructurat, copiat si mutat, cu cat mai mult timp avem cu atat mai bine. Orice problema care ne surprinde poate amana termenul limita de implementare.

4. Delegati o echipa, persoana, sau o fereastra de timp in care sa lucrati numai la migrarea datelor - Intrucat migrarea datelor influenteaza foarte mult implementarea unui sistem ERP, este foarte important sa ne asiguram ca nu exista hopuri din cauza lipsei de planificare si atentie. O persoane care raspunde de aceasta sarcina si are un deadline va fi cheia unei implementari de succes.

  Comentarii